Logotyp
Visa alla bilder

Svandammsvägen 23, 2 tr, Midsommarkransen, Stockholm

Välkommen till Midsommarkransen och denna i huset högt placerade lägenhet. I dagsläget omfattas lägenheten av två rum och kök, med möjlighet finns att skapa ytterligare ett sovrum (3 rok). Här bjuds på fönster i två väderstreck samt utsikt över takåsar åt båda håll. Dessutom är här insynsfritt med ett ljusinsläpp som strömmar genom hela lägenheten. Även takhöjden är generös om 2,70 cm. I huset finns en gemensam takterass för föreningens medlemmar med en milsvid utsikt, möblerad med bord och stolar. Lägenheten är placerad endast 70 m från Midsommarkransens tunnelbana samt en välsorterad mataffär med generösa öppettider fram till kl 23.00. Med tunnelbanan nås Södermalm på endast fyra minuter. Under "Bilder" finns förslag på olika alternativa planlösningar, endast fantasin sätter gränserna. Badrum och kök stambyttes under 2002-2004. Välkommen på visning den 19 och 20 maj!

2 950 000 kr 2 816 kr 2 rok 48 kvm

Om bostaden

Mitt i populära Midsommarkransen, så centralt att du kan krypa hem från tunnelbanan, är den här lägenheten lyxigt placerad med fönster, utan insyn, i två olika väderstreck. Oavsett om du befinner dig i vardagsrummet, köket eller sovrummet kan du se takåsarna på husen omkring. Lägenheten är insynsfri året om, och så snart löven börjat växa på träden bjuder utsikten även på en vy över trädkronorna utanför. I samma husbyggnad, bara några portar bort, ligger den populära gastropuben Tre vänner. Även kallad Kransens vardagsrum, och det finns såväl goda som trevliga anledningar till det. Åt andra hållet, lite längre ner på samma gata, ligger den grönskande Svandammsparken. Precis innan parken ligger Nalle och Kroppkakan, ett måste att besöka. Intill parken ligger även Svenska Hamburgerköket, Svenska Sushiköket och Svenska Glassbaren. Alla tre med ett perfekt promenadavstånd hem.

Lägenheten omfattar idag två rum och kök men möjlighet finns att göra om lägenheten till tre rum och kök. Många originaldetaljer är besvarade, bland annat fönsterbeslag, dörrar och fönsterbrädor av grön Terrazzo. Illustrationer över exempel på alternativa planlösningar finns under "Bilder".

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och bjuder på ljusinsläpp, utan insyn, från ett stort fönsterparti med dubbla fönsterpartier. Här finns plats för såväl soffgrupp med tillhörande mediautrustning samt matgrupp för 4-8 personer.

Kök och matplats

Köket är i dagsläget disponerat med två arbetsbänkar angränsande en matplats för 2-4 personer. Här finns en spis, ugn, kyl/frys samt serveringsskåp i original. Ovanför diskbänken sitter ett stänkskydd i kakel med vita, kvadratiska kakelplattor (15x15 cm). Ett fönsterparti med dubbla fönster vetter mot gatan med en vid utsikt över takåsarna utanför. Köket stambyttes under 2002-2004.

Sovrum

Sovrummet är rymligt och erbjuder plats för dubbelsäng och förvaring. Sovrummet erbjuder ett stort fönster med utsikt över takåsar utan insyn.

Hall

Hallen erbjuder förvaring i form av avhängning för kläder och är placerad i anslutning till badrummet.

Badrum

Under 2002-2004 stambyttes badrummet. Här finns badkar, tvättställ och WC.

Föreningen

Brf Maskrosen 3 i Midsommarkransen, ägare till fastigheten Maskrosen 3 som uppfördes 1939, består av 42 bostadslägenheter samt en lokal. Den totala bostadsarean är 1 618 kvm och lokalarean omfattar 26 kvm. Tomtens areal omfattar 1 547 kvm. Fastigheten är belägen på Svandammsvägen 21, 21A och 23 och består av ett flerbostadshus med tre våningsplan samt källare/ suterräng. Medlemskap kan beviljas fysisk person. På källarplan finns driftutrymmen, tvättstuga och lägenheter. Tvättstugan rymmer två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. På vinden finns förråd. Till samtliga lägenheter hör ett förråd på vindsvåningen. Uppvärmingen sker via vattenburen fjärrvärme och ventilationen via självdragsfrånluft. Tilluften ges i form av spaltventiler i fönster eller via väggventiler under fönster. Fastigheten har med godkänt resultat genomgått OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll). Köken är utrustade med gas- eller elspis och kolfilterfläkt. Fönsterrutorna består av tvåglasfönster. Vatten och avlopp är anslutet till kommunens nät.

Föreningen har en gemensam takterrass för föreningens medlemmar.

Organisationsnummer: 769629-0233.

Överlåtelseavgift

Föreningen har rätt att debitera köparen en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av det aktuella prisbasbeloppet (1 163 kr).

Pantsättningsavgift

Föreningen har rätt att debitera pantsättaren en avgift motsvarande 1 % av det aktuella prisbasbeloppet (465 kr/pant).

Antal lägenheter

42 st

Antal lokaler

1 st

Utförda renoveringar

I samband med bildandet av föreningen gjordes en underhållsplan där medel avsattes för framtida underhåll och reparation.

Parkering

Föreningen ombesörjer 19 parkeringsplatser, till vilka separat kölista tillämpas.

Närområdet

Allmänt

Midsommarkransen är ett populärt, lugnt och trivsamt område blandat med grönområden, villor och flerbostadshus. Området erbjuder vackra och lummiga gator och bostadskvarter, många restauranger, barer och caféer samt gröna parker. Mälaren, Vinterviken och sjön Trekanten finns på kort avstånd och även Vinterviksparken och Mörtviksparken nås på promenadavstånd. För träning och motion finns bland annat Hägerstensbadet och Mellanbergsparken i Västertorp med utomhuspool och träningsmöjligheter i form av idrottsanläggning, simhall och gym. Liljeholmen ligger i närheten och erbjuder en stor galleria med all önskvärd service i form av butiker, restauranger, caféer, SATS, apotek med mera. Telefonplan ligger nära till hands och förutom tunnelbana finns här även trevliga restauranger, träningsmöjligheter i form av bland annat Klättercentret, SATS-center samt Konstfack. I området ligger även de populära restaurangerna Svenska Hamburgerköket, Svenska Sushiköket och Restaurang Landet där du kan träffas för god mat eller drinkar i baren. Om du inte visste att du tyckte om kroppkakor så kanske du vet det efter ett besök på Nalle & Kroppkakan, även det på en kort promenads avstånd.

Kommunikation

Från stationen Midsommarkransen, tunnelbanans röda linje, nås Liljeholmen på två minuter, Södermalm på fyra minuter och T-Centralen på 13 minuter. Området trafikeras även av ett flertal bussar. Liljeholmen är en omfattande knytpunkt vad gäller kollektivtrafiken och erbjuder smidiga resvägar genom tunnelbana, tvärbana, buss, bilväg och flygbussar med mera.

Närservice

Coop ligger i anslutning till Midsommarkransens tunnelbana och erbjuder generösa öppettider fram till kl 23 alla dagar i veckan. Liljeholmens galleria, en station ifrån med tunnelbanan, erbjuder ett stort utbud av det mest önskvärda. Här finns stora livsmedelsbutiker och ett stort antal restauranger, butiker och caféer. Även Midsommarkransens centrum erbjuder ett trevligt utbud av restauranger, livsmedelsbutiker och närservice.

Övrigt om närområdet

Midsommarkransen är ett mycket populärt område strax söder om Stockholms innerstad. Områdets placering, endast några stationer från city, de vackra bostadskvarteren, de lummiga gatorna samt den omedelbara närheten till vatten, natur och parker gör att området uppskattas av de allra flesta. Populariteten har bidragit till att ett stort antal restauranger och caféer etablerat sig. Många åker hit för att besöka de trendiga krogarna och de som bor här har promenadavstånd till det mesta som önskas.

Driftskostnad

Försäkring 1400 kr
Hushållsel 1500 kr
Övrigt 3100 kr
Summa 6000 kr

Driftvärdet är ett estimerat värde baserat på jämförbart boende. Driftvärdet kan variera beroende på eget val av leverantör och avtal, till exempel val av hemförsäkring. Posten "Övrigt" avser gas, vilket är en fast avgift om 600 kr/ år samt nätavgift.

Typ
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 23, 2 tr
Område
Midsommarkransen
Kommun
Stockholm
Pris
2 950 000 kr (eller högstbjudande)
Senaste bud
2 950 000 kr
Antal rum
2 rok
Boarea
48 kvm
Areakälla
Föreningens information
Avgift
2 816 kr/mån inkl VA, värme, vindsförråd
Våning
2 av 3, hiss finns ej.
Tillträdesdatum
Enligt överenskommelse
Upplåtelseform
Bostadsratt
Lägenhetsnummer
19/1203
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdragsfrånluft
Energideklaration
Är utförd 2010-10-22. Energiförbrukningen är 177 kWh/m².

Kontakta oss

Kontakta mig för mer information Josefine Gunnarsson, reg fastighetsmäklare, 073-250 38 00, josefine@positionfast.se
Till toppen