Logotyp
Visa alla bilder

Kungsgatan 25A, 2 tr, Centrala Vaxholm, Vaxholm

Hörnlägenhet med sjöglimt och utsikt över vackra hus och takåsar. Lägenheten är stilrent renoverad och har ett hörnläge med stora fönsterpartier och stort ljusinsläpp. Lägenheten har ett centralt läge, och erbjuder samtidigt stillhet och tystnad. I badrummet finns en nyköpt tvättmaskin och torktumlare (2018). I köket erbjuds en nyköpt micro (2019). I avgiften ingår parkeringsplats och parkeringsplatsen ligger intill fastigheten. I avgiften ingår även el, värme, vatten, TV och Internet. Till lägenheten hör ett rymligt förråd (ca 3-4 kvm) med hyllplan och klädhängare. Om behov finns så finns även möjlighet att hyra extra förrådsutrymme i huset.

Välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Lägenheten är placerad högst upp i huset med bara ett par hundra meter till vattnet och Vaxholmsfjärden. Här erbjuds ett kort promenadavstånd till allt; Vaxholms stadskärna, busshållsplats och en välsorterad livsmedelsbutik. Det är även kort promenadavstånd till Vaxholms Pizzeria, Vaxö IP, Vaxholms Tennisklubb, Innebandyhallen och gym. Även skola och förskola finns på kort gångavstånd. Med bussen nås Danderyds sjukhus på ca 35 minuter och Stockholm nås även med direktbuss på 45 minuter. Vill du går det även att ta Vaxholmsbåt till Stockholms city. Här bor du i Skärgårdens huvudstad och kan också njuta av skärgårdens hela utbud utanför dörren.

EXTRA!
Samtliga möbler är nyinköpta (2019). Om intresse finns så kan lägenheten säljas fullt möblerad. Detta inkluderar bland annat smart-TV, soffa, garderober, matbord med stolar samt säng (160 cm). Välkommen till ett komplett, nytt hem!

1 950 000 kr 4 168 kr 2 rok 41 kvm

Om bostaden

Välkommen till ett av Vaxholms mest centrala lägen. Här bor du med utsikt mot Vaxholmsfjärden och den lugna gatan utanför huset leder raka vägen ner till vattnet. För att beskriva detta på riktigt mäklarvis så har du krypavstånd till vattnet. Från lägenheten kan du även promenera till Vaxholms hamn och stadskärna på under tio minuter. Promenerar du åt andra hållet nås Vaxö IP och det nya Campus Vaxholm på samma tid. Även ICA Supermarket nås på bara ett par minuters promenad. För att inte tala om bussen, den når du på någon minut.

Lägenheten ligger högst upp i ett pittoreskt hus om två våningar. Huset smälter in i miljön i det vackra och lummiga villaområdet. I lägenheten lever du ostört utan direkt insyn och med utsikt mot vattnet och över takåsar. Lägenhetens unika vinklar och planlösning påminner om en vindsvånings egenskaper. Under 2008 renoverades lägenheten varvid ett nytt mörkt golv med infällda spotlights lades i hallen och vidare mot köket. Även sovrummet fick nytt golv och parketten i vardagsrummet slipades och betsades. Utöver detta målades och tapetserades samtliga väggar och tak (väggar ommålade 2019) och spotlights sattes upp i taket i köket, vardagsrummet, sovrummet och hallen. Badrummet fick nya badrumsmöbler och samtliga fönster målades och utrustades med ljudisolerande glas.

Varmt välkommen till ett hem att förälska dig i, med nära till allt, mitt i Skärgårdens vackra huvudstad!

Vardagsrum

Vardagsrummet har ett hörnläge med fönster både mot öst och soligt sydläge. Från vardagsrummet skymtar vattnet och utsikten vilar över takåsar och grönskande villakvarter. Då lägenheten är placerad högst upp i huset har lägenheten ett unikt uttryck i form av sneda tak och vinklar som ger lägenheten det lilla extra. Vardagsrummet erbjuder plats för en soffgrupp med tillhörande mediautrustning samt en matsalsmöbel för 4-6 personer. Golvet är av mörkbetsad parkett. Rummet upplevs ljust, rymligt och erbjuder möjlighet till möblering efter egen smak och eget önskemål.

Sovrum

Sovrummet är rymligt och erbjuder plats för en dubbelsäng. Rummet har ingen direkt insyn och utsikten sträcker sig mot det lummiga villakvarteret. Idag står ett stilrent garderobsparti med tre garderober i vitt i sovrummet, vilka ingår om så önskas.

Kök

Köksfönstret vetter mot lummiga trädgårdar och ut mot Vaxholms vackra villaområde. Köket är utrustat med kyl/frys, spis från Siemens samt micro (nyköpt 2019). Köket är vitt och ovanför arbetsbänken sitter stänkskivan med vita, kvadratiska kakelplattor. Golvet är mörkt med inbyggda spotlights längs väggen.

Badrum

Badrummet är stort och helkaklat med vita, kvadratiska kakelplattor på väggarna. Här finns nyinköpt tvättmaskin och torktumlare (2018), dusch (möjlighet att ställa dit badkar finns). Vidare finns WC, handfat med skåp under, spegelskåp samt även ett fristående skåp och ett vägghängt skåp som ingår.

Hall

Hallen är rymlig och knyter samman hela lägenheten. Ljuset flödar genom lägenheten och bjuder på ett positivt första intryck när du kliver in genom dörren. I hallen finns idag avhängning samt hatthylla och möjlighet för eget möblemang erbjuds efter önskemål. Golvet är mörkt med inbyggda spotlights längs väggen.

Föreningen

Brf Gröna Lund i Waxholm är en äkta bostadsrättsförening belägen centralt i Vaxholm. Fastigheten byggdes 1955 och består av två flerbostadshus med en totalyta omfattande 1 635 kvm, varav 1 290 kvm utgör lägenhetsyta och 345 kvm utgör lokalyta. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via TryggHansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg. Lägenhetsfördelningen utgörs av 1 rok (två st), 2 rok (19 st) samt 3 rok (tre st).

FysioPlus hyr en lokal i föreningen. Här erbjuds bland annat ett fullt utrustat gym med såväl fria vikter, styrketräningsmaskiner samt motionsmaskiner i form av bland annat motionscyklar, löpband, roddmaskiner, crosstrainer samt stepmaskin. FysioPlus erbjuder även naprapati, massage och utbildning. Se gärna mer på deras hemsida www.fysioplus.se.

Den tekniska förvaltningen utförs av Vaxholms Värmeservice AB, den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsförteckning sköts av Sveriges BostadsrättsCentrum AB (SBC). Hisservisen utförs av Schindler Hiss AB, snöröjning och halkbekämpning av TIA i Vaxholm AB. Städningen utförs av Clean Quality AB. Fjärrvärme, el-nät och el tillhandahålles av E-on.

Tvättstugan är belägen på källarplan och erbjuder två tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel samt ett torkskåp. Förrådet är beläget på vinden.

Föreningens ekonomi är stabil. Föreningen har en bra lånegrad på 7 363 kr/kvm. Detta beräknas genom att dividera långfristiga skulder i balansräkningen (ä.k. “Fastighetslån”, “Skulder till kreditinstitut” etc.) med den totala ytan. Vilket kan jämföras med riktvärden där lån/ kvm understigande 5 000 kr/ kvm anses vara mycket bra, medan lån på mer än 10 000 kr/ kvm inte anses vara bra. Skuldkvot är ett annat sätt att beräkna en förenings ekonomi, vilket beräknas genom att dividera långfristiga skulder med omsättningen (“Summa intäkter”) överst i resultaträkningen. Tumregeln för detta är: Under 5 (mycket bra), under 10 (bra), över 10 (inte bra),  20 (mycket illa). Denna förenings skuldkvot är 6,4.

Föreningen är klassad som en äkta bostadsrättsförening. Organisationsnummer: 716422-5935.

Överlåtelseavgift

Föreningen har rätt att debitera köparen en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av det aktuella prisbasbeloppet (465 kr).

Pantsättningsavgift

Föreningen har rätt att debitera pantsättaren en avgift motsvarande 1 % av det aktuella prisbasbeloppet (1 163 kr/pant).

Antal lägenheter

24 st varav 6 st hyresrätter

Antal lokaler

2 st

Utförda renoveringar

Utfört underhåll:
2015: Reparation av hiss 6A. Nya entretak över två portar.Relining av rörstammar östra flygeln.
2014: Totalrenovering av trätrappan från Kungsgatan. Extra trappsteg port 6A Inventering av delar av fastighetens rörstammar, östra flygeln.
2013: Renovering och målning av fastighetens alla vindskivor och takfötter. Målning av alla plåttak. Renovering av vissa hängrännor och stuprännor.
2012: lnstallation av brandlucka på vind, östra flygeln. Nya nät i ventiler (25 st).
2011: Renovering av fastighetens alla fönster.

Planerat underhåll:
2015-16: Översyn och underhåll av fastighetens portar.
2016: Staket. Relining av rörstammar mitthuset.
2016-17: Nytt entrétak över port 6A. Sensorstyrda armaturer i fastigheten.

Parkering

Det finns 18 parkeringsplatser för föreningens medlemmar på gården, vilka ingår i avgiften. Dessa är fria att nyttja för föreningens medlemmar i mån av plats. Utöver det finns två garageplatser till en månadskostnad av 475 kr, kölista tillämpas.

TV och bredband

Gemensam TV-mottagning via parabol (Boxer) vilket tecknas direkt med leverantören. Bredband levereras av Winther Bredband. Bredbandet ingår för närvarande (2017) i avgiften.

Övrigt om föreningen

Föreningen är belägen mot Kungsgatan, med ett perfekt läge och nära till allt i Vaxholm. På mindre än 10 minuter kan du promenera åt ena hållet, ner till Vaxholms stadskärna och hamnområde, eller åt andra håller, till Vaxö IP. Busshållplatsen ligger endast någon minuts promenad bort, varifrån du direkt når Stockholm och Tekniska Högskolan på ca 45 minuter.

Närområdet

Allmänt

Vaxholm - skärgårdens huvudstad.

Bo i en kombination av det bästa ur två världar; närhet till såväl Stockholms innerstadspuls som till den världsberömda skärgård vi har förmånen av omgärdas av. Vaxholm är en stad som både imponerar och hänför. Under de senaste decennierna har Vaxholm vuxit ur kostymen som fritidsort och alltmer anpassat såväl skola, omsorg, arbete, kommunikationer, bostäder och infrastruktur till det alltmer växande intresset att bo här permanent. Idag planeras i hög fart för fler bostäder, nytt campus, nytt hamnområde, fler parkeringsplatser och möjligheten för etablering av fler verksamheter och företag.

Kommunikation

Till Vaxholm tar du dig enkelt med bil, buss eller båt. Vaxön, Kullön och Resarö nås via bilväg, medan Rindö, Skarpö och Värmdö nås via bilfärja. Tynningö och Ramsö nås via färja. Till Stockholm är det lite drygt tre mil via väg 274 och E18. Sträckan trafikeras frekvent av buss 670, vilken tar dig direkt till Stockholm på ca 45 minuter. T-centralen nås på ca 50 minuter via buss där du anländer till Danderyds sjukhus på ca 30 minuter, följt av tunnelbanans röda linje. Från Resarö (Ytterby) nås Humlegården i Stockholms city under rusningstrafik med direktbuss 680 på endast 45 minuter.

Inom kommunen finns fyra allmänna färjeleder; Vaxholmsleden, Oxdjupsleden, Tynningöleden samt Kastelletleden. De gula bilfärjorna som trafikerar Vaxholmsleden, Oxdjupsleden och Tynningöleden drivs av Trafikverket genom Färjerederiet. Färjorna är avgiftsfria.

Den reguljära skärgårdstrafiken trafikerar regelbundet Vaxholms kajer och ångbåtsbryggor. Här ses bland annat Vaxholms klassiska ångbåtar, Waxholmbolagets båtar och Strömmas båtar.

Linfärjan tar gångtrafikanter till och från Kastellet. Trafiken drivs av Trafikverket Färjerederiet på uppdrag av Vaxholms stad. Staden ansvarar för tidtabell, biljettpriser och färjeläget, medan rederiet ansvarar för den operativa driften.

Mer information och tidtabeller hittar du på www.sl.se, www.trafikverket.se/farjerederiet, www.waxholmsbolaget.se, www.stromma.se, www.kastelletvaxholm.se

Närservice

Vaxholm erbjuder såväl barn- som äldreomsorg, högstadieskola, restauranger, livsmedelsbutiker, butiker, gallerier, caféer, badstränder, träningsanläggningar, kanotcentrum, ridhus, golfbana samt direkt närhet till klippor, hav och natur.

Parkering

Vaxholms stad erbjuder parkering till avgift och/eller tidsbegränsning. Staden erbjuder även avgiftsfria infartsparkeringar. Boendeparkering kan ansökas hos kommunen. För mer information och parkeringskarta, vänligen se Vaxholms stad hemsida för trafik och infrastruktur på www.vaxholm.se.

Övrigt om närområdet

Resarö ligger intill Vaxön, dit bilväg samt ett frekvent flöde av bussar går. Ön är cirka fyra kilometer lång och till ytan större än Vaxön. På Resarö finns även där förskola, fritids och grundskola. På centrala Resarö ligger Resarös omtyckta krog som drivs av bröderna Andersson och Rosing. På ön finner du även Husmor Lisa som erbjuder en unik restaurang i hemmamiljö och mat gjord på närodlade råvaror. Mitt på ön finner du Resarö Paviljong, vilken drivs av Resarö Paviljongförening som varje år anordnar olika aktiviteter för medlemmarna och besökare till Resarö; bland annat Valborgs-och midsommarfirande, konserter, föredrag, musiktillställningar, grannpubar, loppis med mera. Under sommarhalvåret finns det även möjlighet till yoga, tennis, bio och den legendariska cykelfesten som går av stapeln varje år. Paviljongen kan även hyras för fester för upp till 100 personer.

Driftskostnad

Försäkring 1500 kr
Summa 1500 kr

Elförbrukning, värme, VA (vatten och avlopp) ingår i avgiften. I avgiften ingår även parkeringsplats, sophantering, vindsförråd samt bredband.

Typ
Bostadsrätt
Adress
Kungsgatan 25A, 2 tr
Område
Centrala Vaxholm
Kommun
Vaxholm
Pris
1 950 000 kr (eller högstbjudande)
Antal rum
2 rok
Boarea
41 kvm
Areakälla
Faktisk uppmätn SS 21054:2009
Avgift
4 168 kr/mån inkl värme, VA, el, parkeringsplats, bredband, vindsförråd och sophantering
Våning
2 av 2, hiss finns ej.
Andel i föreningen
0.0245%
Andel av årsavgift
2.92651%
Tillträdesdatum
Enligt önskemål
Upplåtelseform
Bostadsratt
Lägenhetsnummer
1201/21
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1955
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Energideklaration
Är utförd 2008-10-20. Energiförbrukningen är 130 kWh/m².

Kontakta oss

Kontakta mig för mer information Josefine Gunnarsson, reg fastighetsmäklare, 073-250 38 00, josefine@positionfast.se
Till toppen