Logotyp
Visa alla bilder

Hagabergsvägen 43, Hagaberg, Trosa

Välkommen till en nybyggd villa med generös altan, vilken kommer byggas med möjlighet till att påverka storlek och utformning. Läget är perfekt, endast några kilometer från Trosas centrum, mitt i naturen med bra placering i ett lugnt villaområde. Tomten omfattar 700 m2 och ligger i ett område rikt på natur och grönområden. Villan består av ett plan med optimal planlösning; Öppen yta mellan kök och vardagsrum, dubbeldörrar ut från vardagsrummet mot altanen och altandörr från köket ut mot altanen, en stor hall med generösa förvaringsytor, två badrum, en grovtvättstuga med egen entré samt tre sovrum. Sovrummen är placerade så att det större sovrummet ligger i anslutning till ett av badrummen i husets ena ände, medan de två mindre sovrummen ligger i anslutning till det andra badrummet i husets andra ände. Från entrén och hallen ges en vy genom vardagsrummet, vidare genom de dubbla altandörrarna och vidare ut mot altanen och trädgården. En imponerande och inbjudande känsla så snart du klivit in genom dörren. Tomten går att disponera efter eget önskemål, här får plats för gräsmatta och lekplats för barnen, träd, buskar och varför inte en badtunna om önskemål finns? En carport för en bekväm vardag finns.
Huset är placerat med nära avstånd till förskola och skola samt med kort avstånd till livsmedelsbutik. Från Trosa pendlar du enkelt till bland annat Stockholm, förslagsvis med Trosabussen med vilken du når Liljeholmen på endast 55 minuter. Även Södertälje och Nyköping nås snabbt och smidigt. Trosa erbjuder allt önskvärt i form av livsmedelsbutiker, restauranger, aktiviteter och en fantastisk skärgårdsmiljö att bo i.
Inflyttningsdatum är flexibelt, önskas till exempel snabbt tillträde så är det möjligt att förverkliga drömmen snabbt.
Vänligen kontakta mäklaren om ni önskar en visning.

4 495 000 kr 4 rok 105 kvm

Om bostaden

Husets generella interiör

Innerdörrarna är vita, med vita snickerier i trä. Isolerad taklucka till vinden med utfällbar stege är placerad diskret i hallen som löper mot det stora sovrummet. Trägolv med golvvärme som löper genom hela huset, bestående av lackad Tarkett (13 mm) utformade av ek i trestav. De två badrummen samt grovtvättstugan har klinker med golvvärme. Klinkerplattorna på golven i badrummen och i grovstvättstugan är grå i storlek 200x200 mm.

Köket

Köket omfattar cirka 14,3 m2 och ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Köksfönster samt fönster och altandörr ut mot altanen utanför. Plats finns för ett större matbord och köket är byggt i vinkel utmed husets kortsida samt med arbetsbänk/köksö som ramar in köket i riktning mot matplatsen. Köket består av köksinredning från Marbodal, vita i modell Form, i F-höjd vilket innebär totalhöjd om 2 374 mm. Beslagen är av modell Solo, rostfria (CCL28). Bänkskivan är även den från Marbodal, mörkgrå kvarts i laminat. Blandare i form av ettgreppsblandare i diskbänk och diskho. Diskhon är från Marbodal av modell Intra Horizon HZ 615 SH. Samtliga vitvaror är från Electrolux. Svart spishäll (modell HOI630F), 590 mm. Rostfri inbyggnadsugn (modell EKB200X), med anti finger print-yta. Mikro (modell EMS262040X), elektronisk, rostfri med anti finger print-yta. Kyl/sval (modell ERF4114AOX) i rostfritt stål och anti finger print-yta. Frys (modell EUF2745AOX), även det i rostfritt stål och anti finger print-yta. Helintegrerad diskmaskin (modell ESL5201LO). Köksfläkt från Röros (modell Tender 60), vägghängd i stål.

Vardagsrummet

Vardagsrummet omfattar cirka 22,8 m2 och ligger med öppen planlösning mot köket och matplatsen. Från vardagsrummet, mellan vardagsrummet och matplatsen, finns två dubbeldörrar som leder ut mot altanen utanför. Här finns gott om plats att möblera med soffgrupp och tillhörande mediautrustning efter eget önskemål.

Sovrum 1

Det stora sovrummet, som ligger avskilt i husets ena del, omfattar cirka 10,4 m2. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring och/eller möblering efter eget önskemål. Vägen till detta sovrum nås genom en hall där fyra garderober står. Högskåpen, förutom de i köket, såsom garderober, linneskåp och städskåp är i S-höjd, vilket innebär fullhöjd 2 278 mm.

Sovrum 2 och 3

De två andra sovrummen ligger i husets andra del och omfattar vardera 8,2 m2. Mellan dessa rum finns ett badrum. Utanför sovrummen står två garderober. Sovrummen kan möbleras med större sängar och övrig möblering efter eget önskemål. Båda rummen går utmärkt att använda som barnrum, arbetsrum, hobbyrum eller liknande.

Badrummen (2 st)

Det finns två badrum, ett intill hallen och det stora sovrummet samt ett beläget mellan de två sovrummen i husets andra ända. Båda badrummen är helkaklade med vita kakelplattor (150x150 mm upp till 250x300 mm) på väggarna och grå klinker (200x200 mm) på golven. Badrumskommoden (550x350 mm) är av märket Ifö med två dörrar, handfat och blandare. Spegelskåp med ljusramp och eluttag. Här finns även duschstång, duschset samt WC-stol. Blandare i form av ettgreppsblandare i handfaten.

Hallen

Från entrén ges en vy rakt genom husets hjärta och ut genom de två dubbeldörrarna som löper vidare ut mot altanen och trädgården. En mycket välkomnande och imponerande vy som sätter prägel på hela huset. I hallen finns garderob samt plats för avhängning. Från hallen nås det ena badrummet samt grovtvättstugan.

Grovtvättstugan

I grovtvättstugan finns en separat in- och utgång för att enkelt kunna kliva ut och hänga tvätten under varma sommardagar, eller för att slippa kliva in i hallen med smutsiga kläder. I grovtvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare från Electrolux samt en golvstående tvättbänk med låsbart skåp samt ettgreppsblandare.

Husets generella exteriör

Husets grund består av platta på mark och fasaden är av trä målat i en grå nyans. Yttertaket är av svart plåt. Innerväggarna är välisolerade byggt av träregelstomme (45x70 mm) och gips. I väggarna med våtrumsisolering har kompletterats med 45 mm ljudisolering. Samtliga fönster är 3-glas med isolerglas och löstagbara spröjs. Karmar och bågar av trä. U-värdet är 1,0. Beslagen består av matt krom. Väggvattenutkastare finns för att koppla till vattenspridare och enkelt komma åt rinnande vatten från utsidan av huset.

Carport

Det finns en carport på tomten med plats för förvaring. Från carporten leder vägen upp mot huset och vidare till entrén.

Tomten

Tomten omfattar 700 m2 och är belägen intill en lugn gata med utsikt från husets kök och vardagsrum över tomten och vidare mot ett skogsområde intill. Från vardagsrummet öppnas dubbeldörrar ut mot altanen som löper vidare ut mot trädgården. Altanen sträcker sig längs huset och vidare mot köket där en ytterligare en altandörr leder in till köket. Trädgården går att nyttja och skapa efter eget önskemål; såväl gräsytor, buskar, träd som lekytor för barnen går att skapa. Ingången till huset nås från baksidan. Från uppfarten, där carporten står, leder vägen längs husets sida till husets entré. Utanför entrén finns en veranda med tak ovanför. Perfekt och välkomnande, här går att njuta av en kopp kaffe i skuggan eller ta skydd från regnet när ni kommer hem medan ni packar in i huset. Intill entrén ligger en grovtvättstuga med separat ingång - ni behöver aldrig kliva in i hallen med smutsiga kläder utan har alltid möjlighet att välja att kliva in i grovtvättstugan först. Tomten är belägen i ett lugnt område med vackra hus och stora grönområden. En riktig idyll, med gångavstånd till Trosas centrum, småbåtshamnen och Trosaån som slingrar sig igenom staden.

Värme och ventilation

Daikin luft- och vattenvärmepump (modell EHVX08S26C9W samt ERLQ008C), 260 liter varmvattenberedare, energibesparande ventliationssystem samt elpanna. Mekanisk tilluft samt frånluftssystem med FTX-system (värmeåtervinning) med aggregat Systemair VTR300. Energiberäkningen är gjord med antagandet om 21 grader i rumstemperatur. Hela huset är utrustat med golvvärme varpå inga radiatorer finns. Elcentralen är utrustad med automatsäkringar och jordfelsbrytare. Värme- och ventilationscentralen finns i grovtvättstugan.

Närområdet

Allmänt

Trosa ligger sju mil söder om Stockholm och fem mil norr om Nyköping. Trosa, med dess pendligsnära avstånd till såväl Stockholm, Nyköping som Södertälje, har god tillväxt och ett starkt näringsliv. Här ges möjlighet att bo intill havet i en vacker miljö, med kort avstånd söderut till Nyköping (ca 25 minuter) samt Skavsta Flygplats (ca 35 minuter). Norrut nås Stockholm på ca 40 minuter och Södertälje nås på ca 25 minuter.

Trosa erbjuder två golfbanor, skidspår, slalombacke samt badhus med gym. Idrottsföreningar finns det gott om, såväl inom fotboll, tennis och innebandy. Trosa Ridskola ligger intill det vackra slottet, Tureholms slott. Småbåtshamnen invid Trosa centrum r en idyllisk plats med en kanan som slingrar sig mellan vackra hus och byggnader. Härifrån är även nära till torget, butiker, restauranger och caféer. Skärgården och omgivningarna längs kusten kring Trosa sägs vara något av Sveriges vackraste områden. På kort avstånd finns bland annat Askö, där det finns sandstränder och ett havslaboratorium. Även Kråmö är välbesökt med dess stugby. Källvik brygga ligger strax söderut, förbi Hållvikens inlopp, ligger Källviks brygga. Därifrån nås skärgården och Ringsö, Hartsö samt Långö. Naturreservatet Stendörren angränsar och är även det ett mycket vackert besöksmål. Hagaberg är ett nybyggnadsområde som ligger drygt en kilometer från Trosas centrum. Från Hagaberg är det endast ett kort gångavstånd till den nybyggda förskolan Skärgårdens förskola, låg- och mellanstadieskolan Skärgårdsskolan samt högstadieskolan Tomtaklintskolan. Livsmedelsbutiker finns i centrum och ICA Trossen ligger på ett bekvämt avstånd av en kilometer ifrån. Hagaberg ligger i östra delen av Trosa, intill Skjuvkärrs torp, öster om Tomtaklintsområdet. Väster om Hagaberg ligger Tomtaklintskogens naturreservat Natura 2000 och området öster om Hagaberg är naturmark. Läs gärna mer på Trosa kommuns hemsida www.trosa.se eller Trosa Turistcenters hemsida www.trosa.com.

Kommunikation

Trosabussen går mellan Trosa och Liljeholmen. Sträckan trafikeras frekvent varje dag och tar endast 55 minuter och under resan erbjuds gratis WiFi. Trosabussen passerar Vagnhärad, varifrån tåg går mot Stockholm, Malmö och Gävle.

Övrigt om närområdet

Trosa är en tätort i Södermanland, i Trosa kommun. Trosa är belägen mellan Södertälje och Nyköping, där Trosaån mynnar ut i Östersjön. Ångbåtstrafiken gav Trosa ett lyft under andra hälften av 1800-talet, då såväl handel som turism utvecklades. Trosa, med dess läge intill Östersjön, blev också en välbesökt havsbadort. Från 1930-talet växte ytterligare industrier fram och detta har lett till att många pendlar mellan Trosa till och från Stockholm och Södertälje för boende och arbete. Trosas bebyggelse har vuxit och villaområdet Östermalm tillkom redan vid sekelskiftet 1900. Sedan dess, främst med start under 1960- och 70-talet, har flera områden tillkommit, bland annat Trosalund, Eriksberg, Karlsborg, Nyängen samt Tomtaklint. Idag utvecklas Hagaberg och fler och fler upptäcker Trosa.

Typ
1-familjs friliggande villa
Adress
Hagabergsvägen 43
Område
Hagaberg
Kommun
Trosa
Pris
4 495 000 kr (eller högstbjudande)
Antal rum
4 rok, varav 3 sovrum
Boarea
105 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Tillträdesdatum
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp
1-plansvilla
Fast.bet
Rödbetan 1
Byggnadsår
2017
Tak
Svart plåttak
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Grundmur
Platta på mark med vattenburen golvvärme
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Luft-/vattenvärmepump samt mekanisk till- och frånluftssystem med FTX-system
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med FTX
Tomttyp
Gräsmatta

Kontakta oss

Kontakta mig för mer information Josefine Gunnarsson, reg fastighetsmäklare, 073-250 38 00, josefine@positionfast.se
Till toppen