Välkommen
på visning
Logotyp
Film och drönare Visa alla bilder

Snårvindevägen 51, Hässelby Villastad, Stockholm

Drömläge i populära Hässelby Villastad. Totalrenoverat hörnradhus i två plan, med såväl stora altanytor som stenbelagd uteplats. Under de senaste åren har både insidan av huset och trädgården totalrenoverats. Planlösningen på entréplanet har öppnats upp så att kök, vardagsrum och matplats utgör det naturliga hjärtat av huset. Planlösningen är optimal och hela huset nås av ett stort ljusinsläpp. Köket är rymligt och erbjuder en generös köksö med en 90 cm stor spishäll med induktion. Här finns möjlighet för den stora familjen att samlas och laga mat tillsammans. Generösa bänkytor och en köksö i mörk sten samt separat kyl och frys. Huset är även perfekt utformat för sociala tillställningar med de öppna sällskapsytorna på entréplan och med de privata utrymmena och sovrummen placerade avskilt på övervåningen. Samtliga väggar är nymålade i vitt och på golven ligger ett nytt, vitlaserat parkettgolv i ek. Båda badrummen är renoverade samt helkaklade i trendriktiga materialval. I badrummet på den övre våningen finns ett större handfat med dubbla blandare, dusch med glasväggar samt separat tvättmaskin och torktumlare. På övre våning finns tre sovrum, varav två av dessa med platsbyggda garderober med skjutdörrar. Vinden fungerar som förråd och nås via vindslucka i hallen på övre plan. Till fastigheten ingår även ett separat förråd samt garageplats och möjlighet till parkeringsplats utomhus. I hallen finns en platsbyggd garderob med skjutdörr och ytterligare förvaring finns under trappan i form av ett förråd samt en walk in closet på övervåningen.

Utgång till den del av altanen som är belägen under tak nås från köket. Altanen erbjuder på så sätt dels en ombonad yta med tak och staket, perfekt för att förlänga säsongen och njuta av uteplatsen även med värmare under kalla dagar och kvällar, samt dels en rymlig yta under bar himmel som erbjuder plats för ett större matbord. Tomtens areal är 220 kvm och hörnläget gör att tomten löper utmed huskroppen från framsidan till baksidan och erbjuder gräsmatta, stora altanytor samt stenbelagd uteplats. Vidare finns välvårdade odlingar, rabatter och träd. Fastigheten är placerad längst ut på gatan - intill grönområden och natur. Utmed trädgården löper ett nybyggt staket som ramar in tomten och samtidigt hindrar insyn. En vackert gjuten grind sitter vid framsidan av tomten och från denna löper en stenbelagd gång fram till huset.

Vi kan med stolthet utlova ett av de bästa objekten i området - både vad gäller fastighetens placering och husets nyrenoverade skick och höga standard.

3 995 000 kr 5 rok 118 kvm

Om bostaden

Under de senaste åren, med start 2014, har hela huset samt trädgården genomgått en totalrenovering och en imponerande förvandling.

Samtliga golv är nylagda med vitlaserat ekgolv i enstav från Kährs. Innertaket är gipsat och målat i vitt samt spotlights är installerade i kök och hall. Även väggarna är målade i vitt. Radiatorerna är utbytta. All belysning är kopplad till dimmer för att själv sätta stämningen i hemmet.

Sovrum 3 (på övervåningen)

Det tredje rummet på övervåningen används idag som gästrum och rymmer även detta en dubbelsäng. Här får en generös bäddsoffa plats om önskemål om flexibilitet mellan gästrum och ett extra vardagsrum/TV-rum önskas.

Parkering

I samfällighetsavgiften ingår en garageplats. Har hushållet fler än en bil så ingår även parkeringsplats. Såväl garaget som parkeringen ligger nära huset. Gästparkering erbjuds med p-skiva om sex timmar.

Badrum (på övervåningen)

Badrummet är helkaklat med sandfärgad klinker på golvet och stora vita (30x60 cm) kakelplattor på väggarna. Vit glasmosaik i duschen. Duschen är extra stor om 1x1 m med blankt, genomskinligt glas. Ny tvättmaskin och torktumlare från Samsung. Badrumsmöbeln är från Ballingslöv. En lång dubbelho om generösa 120 cm med två stycken blandare ger ett lyxigt intryck och en bekväm vardag. Även detta badrum har golvvärme.

Badrum

Badrummet på entréplan är även detta nyrenoverat. Våtrumsintyg finns. Badrummet är helkaklat med peppargrå klinker på golvet och vita kakelplattor (10x15 cm) med ett avsnitt av vit glasmosaik på väggen. En måttbeställd, vikvägg i genomskinligt glas till duschen är installerad. Nya badrumsmöbler från Ballingslöv. Golvvärme är installerat.

Matplats

I öppen planlösning mot köket, och intill dörren ut mot den ena av husets uteplatser, finns matplatsen. Denna är rymlig och erbjuder plats för ett generöst tilltaget bord där många kan umgås utan att trängas. Även i vardagen står ett bord för åtta personer här utan att skämmas, och när det ska dukas upp till fest får ännu fler plats.

Förråd

I förrådet under trappan har nytt golv lagts samt nya hyllor för förvaring har satts upp.

Sovrum 2 (på övervåningen)

Det andra sovrummet på övervåningen används idag som barnrum. Även här finns en rymlig garderob med två skjutdörrar från IKEA.

Walk in closet (på övervåningen)

Drömmen om en egen walk in closet kan gå i uppfyllelse. Ett generöst utrymme strategiskt placerad i hallen intill samtliga sovrum.

Hall

I hallen har en 35 cm djup platsbyggd garderob installerats med två stycken skjutdörrar av spegelglas. På golvet ligger grå klinker.

Kök

I samband med renoveringen öppnades ytan mellan kök och vardagsrum genom att ta bort en vägg. Vidare installerat en limträbalk samt en pelare. Hela köket är nyrenoverat och samtliga vitvaror utbytta. Köket är från Ikea med smarta lösningar såsom köksö med förvaring på båda sidor samt ett överhäng med plats för två barstolar. Köket är extra kaklat hela vägen från golv till tak för att frambringa en härlig bistrokänsla. Integrerad diskmaskin från Ikea. Kyl/Frys är i högblank svart från Bosch, spishällen, från Siemens, är extra bred om 90cm med fem brännare. Även micro och ugn är från Siemens. Köksfläkt är från Thermex. Köket är stort, ljust och inbjuder till social samvaro och matlagning. Perfekt för såväl den stora som den lilla familjen.

Sovrum 1 (på övervåningen)

Det första sovrummet på övervåningen erbjuder plats för en dubbelsäng. Här finns även en större garderob med fyra stycken skjutdörrar från IKEA.

Vardagsrum

Den öppna planlösningen öppnar även upp vidare mot vardagsrummet. Planlösningen är optimal med stora fönsterpartier åt båda håll och ett stort ljusinflöde genom hela huset. I vardagsrummet finns utrymme för en större soffgrupp samt mediautrustning.

Hall (på övervåningen)

På övervåningen nås du av en hall när du kommer upp för trappan. Dörren direkt till höger leder in till en walk in closet med platsbyggda hyllor från golv till tak. Även övervåningen har nylagda golv likt resten av huset samt nymålade väggar i vitt, detsamma gäller walk in closeten.

Externt förråd

Intill fastigheten står ett förråd med uppskattad yta om cirka 5-10 kvm. Förrådet ingår och är utrustat med platsbyggda hyllor. Detta nås enkelt från bostaden och erbjuder generöst med utrymme. Kan exempelvis användas som verkstadsbod eller för förvaring.

Trädgården

Trädgården genomgick en total transformering under 2015 då i princip allt gjordes om. Ny, stenbelagd uppgång som vackert går ihop med en ny, stenbelagd uteplats på framsidan. Denna har plats för stor sittgrupp samt stor förvaringslåda för kuddar/filtar. Även entréns trappavsats byttes ut samt farstubron målades om i vitt.
På baksidan är en stor altan byggt i L–form som dels går under tak samt även under öppen himmel. Här finns plats för två stora sittgrupper samt grill. Altanen har integrerad belysning med sensor för dag/kväll. Taket som täcker halva altanen målades om 2016 i fräsch vit färg.

Runt hela tomten är ett staket byggt samt en vacker gjutjärnsgrind installerad. Du hittar även en öppning i staketet från baksidan för att lätt kunna bära in din shopping etc från parkeringen. Även staketet har belysning hela vägen runt huset för ett härligt sken om kvällarna. Belysningen i altangolvet och staket är kopplade till två olika strömbrytare för att kunna justera stämning och ljusstyrka. Till detta finns även en fasadlampa vid ytterdörr samt vid en altandörr.
Fina rabatter är anlagda längst med kortsida samt vid staket på framsidan där allt från tulpaner till mynta växer upp om våren!

Närområdet

Allmänt

Hässelby Villastad är en populär stadsdel i Västerort, tillhörande Stockholms kommun. Stadsdelen är placerad intill Mälaren, på andra sidan vattnet från Ekerö. Angränsande stadsdelen ligger Hässelby strand, Backlura, Hässelby gård, Vinsta, Kälvesta samt Järfälla kommun. Här finns allt för att göra vardagen enklare och för att ge livet den vardagslyx som vi förtjänar.

Hässelby Villastad är ett av Stockholms mest omtyckta förorter med sin närhet till innerstan men ändå så påtagliga idyll med grönska, vatten och vackra bostadsområden. Här är såväl Åkermyntans centrum som Vällingby Centrum lokala centrum och trafikknutpunkter. Området kring Hässelby Villastad är trevligt och uppskattat med småstadens lugn och närhet till härlig natur. Bara ett stenkast bort ligger lummiga grönområden och Mälaren som omsluter hela området. Intill bostadsområdet ligger Åkermyntans Centrum.

Har ni inte redan fallit för Hässelby Villastad så bjuder vi gärna på ett axplock av de ställen som kommer kunna får er att falla handlöst.

MÄLAREN. Vår fantastiska sjö ramar in området och bjuder på direkt närhet till badplatser, promenadstråk och natur. Med båt öppnar hela Mälaren upp sig för er och möjligheten att slussa er ut till öppet hav ligger bara minuter bort.

BROMMA FLYGPLATS. För den ressugne finns Bromma flygplats alldeles i närheten. Därifrån kan ni flyga till destinationer över hela Sverige och även till Bryssel, Århus och Helsingfors.

SKOLOR. Utbudet av skolor, såväl förskolor som grundskolor, är generöst. Många finns i direkt närhet och erbjuder hög standard och bra pedagogik. Här följer ett axplock av skolor som vi gärna tipsar om:

Hässelby Villastads skola, även kallad “Villastan”, ligger centralt mitt i Hässelby Villastad med närhet till kommunikationer, skogen och Mälaren. På skolan går cirka 900 elever, från förskoleklass upp till årskurs 9. Lokalerna är nyrenoverade och skolan satsar på IT-utveckling med datorer.

Björnbodaskolan och Sörgårdsskolans pedagogiska verksamhet omfattar förskoleklass, grundskola åk 1-6 för sammanlagt cirka 620 elever samt fritidsverksamhet. Skolan har en fritidsklubb för årkurs 4 och 5. De flesta av eleverna bor i upptagningsområdet runt skolorna. Björnbodaskolan består av flera byggnader med bland annat en ny paviljong. Den stora skolgården som nyligen har upprustats inbjuder till lek och rörelse och kopplar samman de olika byggnaderna. Sörgårdsskolan består av flera byggnader med närhet till natur. Under sommaren kommer skolgården att rustas upp och moderniseras med bland annat en konstgräsyta, motorikbanor och ytor som uppmuntrar till lek. Elevantalet förväntas öka under de kommande åren med tanke på de nya bostäder som byggs i området. Planeringen för en ny skolbyggnad med ca 1200 elever med fyra paralleller från F-klass till åk 9 pågår.

Förskolan Älgen ligger i närheten och erbjuder en stor naturtomt till barnen. Förskolan har två avdelningar; Kotten för barn mellan 1-3 år samt Granen för barn mellan 3-5 år.

Förskolan Kullerbyttan ingår i Björnboda-Sörgården förskoleenhet. Förskolan fokuserar på pedagogiskt lärande utifrån barnens tankar, idéer och olika uttryck.

Vinsta grundskola ligger i stadsdelen Vällingby och har ca 900 elever från förskoleklass upp till år 9.

Smedshagsskolan är en av Europas modernaste skolor. Skolan är nybyggd samt erbjuder även nybyggd idrottshall, konstgräsfotbollsplan samt lekplats. Skolan använder modern teknik i undervisningen, interaktiva whiteboards och bärbara datorer är dagliga inslag. Klassrum och möbler är anpassade för ett kreativt lärande.  Klassrum och möbler är anpassade för ett kreativt lärande med bland annat stora och ljusa rum samt ljudreducerande möbler.

Trollbodaskolan omfattar förskola, grundskola (årkurs 1-9) samt fritidshem. Skolan är mycket fint belägen i ett lugnt villaområde och har nya moderna lokaler som inbjuder till möten och lärande. Trollbollbodskolan har en organisk form som följer naturen. På skolgården finns en stor yta med berghällar och träd. Det finns även stora asfalterade ytor och klätterställningar, gungor och basketplan. Bredvid skolgården finns en fotbollsplan med konstgräs som används av skolan.

Vidare finns bland annat Snödroppen Förskola, Förskola Kvickrotsgränd, Gläntan Frilufts Förskolor, Daghem Dvärglinets Fritids, Förskolan Vindivil (Ur och Skur), Åkermyntan Förskola, Skalman Förskola, Förskola Älvdalsvägen, Junibacken Förksola, Friluft Förskola Dungen, Förskola Carl Bondes väg.

LEKPARKER. Det finns även gott om platser för lek. Vi har listat några guldklimpar som finns på nära håll. För barnen finns bland annat ett antal lekplatser. Till exempel parkleken Gulsippan, vilken ligger i ett parkstråk i villabebyggelse. Lekplatsen är stor och har utspridda delar med djurhus där barnen kan få uppleva djuren på nära håll. Här finns får, höns och kaniner. Parkleken är dessutom bemannad måndag till fredag.

Vidare finns Smedshagens lekplats och skateramp. Här erbjuds också gungor, äventyrslek och sandlåda.

Lekplatsen Oxtungan är lättöverskådlig och ligger på tryggt avstånd från närmaste bilväg. Intill ligger en grusbollplan. Här finns en ny gungställning med babygungor, vanliga gungor samt en stor korggunga som man kan gunga tillsammans i. För de mindre barnen finns klätterställning, brandbil, gungdjur med mera. Dessutom finns klätterställningar och ramper i trä för de något äldre barnen. Grillplatser och sittplatser finns på flera ställen.

Det finns även möjlighet att göra utflykter till 4H-gårdar. Som ligger i angränsande områden.

FRILUFTSOMRÅDEN. Här finns gott om möjligheter att uppleva naturen. Vi kan varmt rekommendera Lövsta, Kyrkhamn samt Ridderviks friluftsområde. Här är naturen varierande och utbudet av olika friluftsaktiviteter stort; allt från badplatser, strövområden, ett rikt fågel- och djurliv till fornminnen och motionsrundor. På vintern möjligheter till skidåkning och långfärdsskridskor.

Ett annat guldkorn är Grimsta naturreservat som ligger vid Mälarens strand. Grimsta ligger vid Mälarens strand, och erbjuder en vacker strandpromenad. På vintern kan du åka längdskidor och på sommaren kan du bada vid Maltesholmsbadet och Kanaanbadet. Här finns även fornlämningar att upptäcka.

Vidare finnes även Kyrksjölötens naturreservat i närheten. Här finns fin natur och många djurarter att hålla utkik efter. Kyrksjön är definitivt värd ett göra utflykter till.

Besök också gärna Judarskogens naturreservat. Här finns ängsmark, skog och den populära sjön Judarn vilken omges av tall- och granskog med flera populära promenad- och joggingstråk.

STRANDBAD. Vad vore livet utan sol och bad? Här följer ytterligare några tips som är väl värda att besöka. Lövstabadet är ett populärt strandbad med beachvollybollplan och gungor intill Kyrkhamns friluftsområde. Här finns en sluttande gräsmatta, sandstrand och två grillplatser.

Hässelby allmänna bad är ett liten och mysig badstrand med två mindre, barnvänliga sandstränder, ett trädäck samt bryggor. Badet är omgivet av park och villabebyggelse.

Hässelby strandbad erbjuder sandstrand, brygga samt en större gräsyta. Badet är omgivet av park och villabebyggelse.

Maltesholmsbadet är ett stort strandbad intill Hässelby strand. En stor gräsyta, badstrand, inhägnat område med gungor, beachvollybollplan, utomhusdusch samt ett stort grillområde med flera grillar.

Kanaanbadet är populärt och erbjuder två fina sandstränder. Här finns stora gräsytor, hopptorn samt utomhusdusch. Café Kanaan erbjuder fika. Här finns även minigolfbanor.

Ängbybadet är en stor badplats med två sandstränder och stora gräsytor. Vid badet finns även en restaurang/kiosk med uteservering samt en beachvollybollplan. Här finns även lekplats med gungor samt den intilliggande campingen erbjuder vattenrutschbana.

SIM- OCH IDROTTSHALLAR. Vällingby sim- och idrottshall är en familjeanläggning med bad, idrott samt motion för alla. Här finns en bassäng (längd 25 m, temperatur 27 grader), en undervisningsbassäng (temperatur 27 grader) samt en äventyrsdel för de små barnen (temperatur 30 grader).

Riddervikshallen erbjuder en idrottshall, handbollsplan, minihandboll, basketplaner, vollybollsplaner, badmintonsplaner, innebany, bordtennis och gymnastikhall. Här finns även tillgång till resultattavla, ljudanläggning, omklädningsrum samt pentry.

ULSVSUNDA SLOTT. Njut av en mysig söndagsbrunch på Ulvsunda Slott.

BROMMA GOLF. Spelar ni golf så är det nära till Bromma Golf. Här finns en 9-hålsbana, stor range med 80 utslagsmattor, restaurang samt en mindre shop.

Kommunikation

Kommunikationerna är utmärka och det mesta nås snabbt och smidigt.

Med bil nås E18 på endast åtta minuter och E4:an på 15 minuter. Med bil nås Åkermyntan centrum på cirka två minuter, Vällingby centrum på cirka sju minuter, Brommaplan på cirka 18 minuter, Bromma Blocks på cirka 18 minuter, Alvik på cirka 25 minuter och Mall of Scandinavia på cirka 25 minuter.

Med buss 541 nås Vällingby centrum på 13 minuter. Från Vällingby centrum nås Fridhemsplan med den gröna linjen på cirka 20 minuter och T-centralen på cirka 29 minuter.

Närservice

Åkermyntan Centrum nås på såväl bekvämt gångavstånd, cirka 400 meter, som med bil. Åkermyntan Centrum erbjuder cirka 25 butiker, varav två livsmedelsbutiker i form av ICA Kvantum och Lidl. Här finns även ett bibliotek och en vårdcentral. Centrumet erbjuder ett stort antal parkeringsplatser, 245 stycken, vilket gör vardagen enkel för inhandling av mat. Här finns även restauranger som vi varmt kan rekommendera; Husmans Bar och Bistro, Åkermyntan Pizzeria, Åkermyntan Thai & Grill samt Åkermyntans Konditori & Café.

Vällingby Centrum nås med såväl bil (cirka 10 minuter) som buss (cirka 13 minuter) och erbjuder ett stort utbud av butiker, livsmeldesbutiker samt restauranger. Här finns hela 90 butiker och 20 restauranger och caféer.

Även det prisbelönta köpcentrumet Bromma Blocks finns på nära avstånd, med omkring 80 butiker, caféer och restauranger att besöka.

Inte långt ifrån ligger även Mall of Scandinavia - Sveriges största galleria och den största i Skandinavien. Anläggningen innehåller cirka 224 butiker och restauranger i tre plan på en total yta av 100 000 m². Gallerian inhyser även en stor biograf; Filmstaden Scandinavia, med totalt 1 800 platser i 11 salonger, där den största salongen är en IMAX-biograf med cirka 500 platser.

Driftskostnad

Försäkring 8370 kr
Hushållsel 14864 kr
Övrigt 13600 kr
Summa 36834 kr

Posten "Övrigt" avser samfällighetsavgift, i vilken det ingår kommunalt vatten och avlopp (VA), sophantering, internet (fiber, 100 mbit/s) vilken levereras av Bahnhof, kabel-TV vilken levereras av Sappa där grundutbudet ingår samt även garageplats (och parkering om hushållet har fler än en bil). Samfällighetsavgift betalas kvartalsvis.

Nuvarande elleverantör är Elleivo och Mälarenergi. Nuvarande hemförsäkring är tecknad hos Länsförsäkringar.

Typ
Radhus
Adress
Snårvindevägen 51
Område
Hässelby Villastad
Kommun
Stockholm
Pris
3 995 000 kr (eller högstbjudande)
Bud Budgivare Tid
3 950 000 kr 2 2018-03-21 14:00
3 900 000 kr 1 2018-03-21 12:30
3 850 000 kr 2 2018-03-21 11:41
3 800 000 kr 1 2018-03-20 10:37
Antal rum
5 rok, varav 3 sovrum
Boarea
118 kvm
Biarea
14 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Tillträdesdatum
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp
Radhus
Fast.bet
Skörpilen 14
Byggnadsår
1976
Tak
Sadeltak, betongpannor
Stomme
Trä
Grundmur
Krypgrund
Fönster
Tvåglas kopplade
Uppvärmning
Elradiatorer och luft/luft värmepump.
Vatten & avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Tomttyp
Gräsmatta, plattsättning samt altan
Övrigt om byggnaden
Vind med träbjälklag. Totalrenoverad invändigt under 2014. Kvalitetsdokument/våtrumsintyg finns, se dokument.

Kontakta oss

Anmälan till visning

HitCounter
Kontakta mig för mer information Josefine Gunnarsson, reg fastighetsmäklare, 073-250 38 00, josefine@positionfast.se
Till toppen