Logotyp
Visa alla bilder

Gustaf de Lavals väg 6, 2 tr, Järla sjö, Nacka

Välkommen till det trendiga industrikvarteret, med anor från 1800-talet, precis intill Järlasjön. Bo i en nyproducerad lägenhet i ett område som på ett mycket stilfullt sätt kombinerat industrikaraktär med småstadskaraktär. Föreningen erbjuder en SPA-anläggning med bubbelbad samt ett mindre gym. Sjön ligger utanför huset och miljön är bedårande. På promenadavstånd åt ena hållet, endast en kilometer bort, ligger Sickla Köpkvarter, och på promenadavstånd åt andra hållet, endast 1,5 kilometer ifrån, ligger Nacka Forum. Vill du också ha möjlighet att promenera till Slussen? Då har du hittat ett perfekt läge; Slussen ligger bara cirka sex kilometer bort. Med buss nås Slussen på nio minuter. Även med bil, cykel och Saltsjöbanan nås Stockholms city smidigt. För att inte tala om tunnelbanan som planeras gå från Kungsträdgården, via Sickla och Järla, ut till Nacka centrum. Som medlem i Brf Turbinhallen ges även fiskrätt i Järlasjön samt tillgång till båt- och kanotklubb.

3 145 000 kr 2 800 kr 2 rok 48 kvm

Om bostaden

Här bor du i en fastighet med industrikaraktär från 1800-talet, med lägenheter som på ett smakfullt sätt byggts i vår nutids moderna och höga standard. Lägenheten har genomgående vita väggar, ljust mattlackat trägolv och fönster i riktning mot väst. Vardagslyxen hemma uppnås med både diskmaskin och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Miljön är hänförande; promenera runt de lummiga gatorna och titta på de imponerande industribyggnaderna, upplev småstadskänslan, och se de vackra trähusen. Alltsammans direkt intill Järlasjön. Vilken i sin tur ligger i direkt närhet till Stockholms city.

Kök

Köket ligger i anslutning till vardagsrummet och erbjuder plats för matgrupp och matlagning på generösa ytor. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, kyl/frys och städskåp. Förberett för micro. På skåpen sitter ljusgrå spegelluckor och diskbänken är i rostfritt stål. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger mattlackad ljus parkett med vita träsocklar.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i anslutning till köket och intill sovrummet. Fönsterpartierna vetter mot väst. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande mediautrustning. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger mattlackad ljus parkett med vita träsocklar.

Sovrum

Sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och här finns garderob med skjutdörr. Fönster mot väst. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger mattlackad ljus parkett med vita träsocklar.

Badrum

Badrummet är utrustat med spegelskåp, duschvägg, WC och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. På golvet ligger grå klinker och på väggarna sitter vita kakelplattor. Vägg delvis målad.

Föreningen

Brf Turbinhallen är en äkta bostadsrättsförening belägen på Gustaf de Lavals Torg 2-8, Gustaf de Lavals väg 2-16, Turbinvägen 1, 3, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 11B samt Wiborgs väg 9-21 vid Järla sjö i Nacka. Föreningen omfattar fyra byggnader med namnen Turbinhallen, Maskinhallen, ritningskontoret och Gårdshusen. Byggnaderna smälter väl in i den omgrävande miljön och våningsplanen varierar mellan 2-4 med totalt 14 stycken trapphus, varav samtliga med hiss. Turbinhallen och Ritningskontoret byggs i de befintliga delarna av Gustaf de Lavals fabrikslokaler. Maskinhallen byggs delvis på befintlig fasad. Gårdshusen är nyproduktion i form av åtta stycken radhus inne på gården. Byggnaderna omfattar totalt 205 stycken bostadsrättslägenheter i varierande storlek från 1-5 rum och kök, samt två hyreslokaler, en skola samt ett garage i två våningsplan över mark. Bostadsrättsföreningen kommer att ha ett gemensamt inomhusspa med bubbelbad och relaxavdelning samt ett mindre gym, beläget i Turbinhallens södra del.

Garageytan omfattar 2 964 m2 och lokalytan omfattar 3 000. Den totala ytan är 18 840 m2. Markarealen omfattar 12 100 m2. Samtliga lägenheter tilldelas ett förråd i källaren. Fördelning av de totalt 205 bostadsrättslägenheterna är utgörs av 1 rok (35 st), 2 rok (102), 3 rok (21 st), 4 rok (36 st) samt 5 rok (11 st). Cykelförråd finns på entréplan och cykelställ finns på gården. Gemensamt barnvagnsrum och rullstolsförråd finns i anslutning till entréerna. Det finns tre miljörum rned källsortering.

Fastigheten är medlem i Järla Sjö samfällighetsförening. Samfällighetsföreningen har till ändamål att äga, förvalta och utveckla områdets vägar, trottoarer, trappor, uteparkeringsplatser, garage, el-, avlopps- och dagvattenledningar och belysning, fläktar och pumpar samt grönområden inklusive bad- och brygganläggningen. Samfällighetsföreningen svarar för källsorteringen, snöröjningen och förrådsuthyrningen. Samfällighetsföreningen har även fiskerätt i Järlasjön samt arbetar för ett aktivt föreningsliv med båt och kanotklubb.

Juridisk person kan godkännas, om beviljande från styrelsen.

Föreningen är klassad som en äkta bostadsrättsförening.

Överlåtelseavgift

Föreningen har rätt att debitera köparen en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av det aktuella prisbasbeloppet (1 120 kr).

Pantsättningsavgift

Föreningen har rätt att debitera pantsättaren en avgift motsvarande 1 % av det aktuella prisbasbeloppet (448 kr/pant).

Antal lägenheter

205 st varav 2 st hyresrätter

Antal lokaler

2 st

Utförda renoveringar

Byggnaden är helt ny och något ombyggnadsbehov bör därför inte föreligga inom den närmsta tiden.

Parkering

Garage i två plan över mark med 120 stycken parkeringsplatser. Preliminärt kornmer två parkeringsplatser att nyttjas av föreningens poolbilar. Ytterligare några parkeringsplatser på gården kommer att finnas.

TV och bredband

Föreningen avser låta de marksända TV-kanalerna ingå i avgiften. Föreningen har tecknat avtal gällande bredbandsanslutning via fiber med ComHem till en hastighet av 1000/1000, 500-1000 Mbit/s. Kostnaden förväntas uppgå till 180 kronor per månad.

Närområdet

Allmänt

Järla sjö är ett expansivt och populärt bostadsområde strax sydost om Stockholms city. Stadsdelen ligger inom kommundelen Sicklaön i Nacka kommun, beläget vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen och öster om Ekudden. Järla sjö, med dess omedelbara närhet till både city och naturen, är ett av de starkast växande områdena i Nacka. Här bor du i perfekt kombination av omedelbar närhet till city samtidigt som du får bo mitt i naturen med vatten och skärgård utanför dörren. Järla Sjö är byggnadsmässigt en idyll, med en småstadsinriktad och intim planering med en stor variation av gårdar och rumsbildningar. Merparten av bebyggelsen är knappt 15 år gammal, men inslagen av äldre industrimiljöer ger en fin och värdeskapande blandning. De äldsta delarna är från 1890-tal med tillbyggnader gjorda fram till 40-talet. Byggnaderna är i gott skick och flera av dem är kända karaktärsbyggnader med betydelse för Nackas identitet.

Kommunikation

Med ett flertal antal olika bussar från Slussen nås Järla sjö på nio minuter. Även Saltsjöbanan trafikerar sträckan både snabbt och smidigt. Snart kommer även tunnelbanan att sträcka sig från Kungsträdgården via Sickla och Järla ut till Nacka centrum. Avståndet till Slussen är cirka sex kilometer så även cykel, promenad och bil går smidigt om så önskas. Från Slussen är det två stationer med både tunnelbanans gröna och röda linje till T-centralen. Ett perfekt läge med andra ord. Lockar skärgården så är det minst lika smidigt att nå till havet, kobbarna och skären från Järla sjö.

Närservice

Att bo i Järla sjö innebär att du lever med lyxen av att ha Sickla Köpkvarter cirka 1,5 kilometer från ditt hem åt ena hållet och Nacka Forum cirka en kilometer åt andra hållet. Ett lyxigare läge för den shoppingssugne eller den som önskar livsmedelsbutiker på bekvämt avstånd är svårt att finna. Här finns möjlighet att välja och vraka gällande restauranger, caféer, bio och shopping för de allra flesta behov. Precis intill Järla sjö ligger även bland annat Lavalhallen som erbjuder luncher och festvåning, den lokala Pizzeria Il Secondo samt en lokal butik med bland annat spel, bankomat och ett mindre närlivs.

Övrigt om närområdet

Järla sjö erbjuder många olika aktiviteter året runt om. Här finns möjlighet att bada, fiska, eller paddla kanot. Under vinterhalvåret finns möjlighet att åka skridskor eller längd på Järlasjön,

eller åka till Hammarbybacken för utförsåkning. Hellasgården ligger på andra sidan sjön, intill Nackareservatet, där erbjuds motionsspår,

bastubad, bangolf och trevliga restauranger. Promenera även gärna till nacka strand och besök trevliga Hotell J eller Nyckelvikens herrgårdsområde. För att inte tala om den direkt närheten till Sickla Köpkvarter och Nacka Forum.

Driftvärdet är ett estimerat värde baserat på jämförbart boende för en (1) person. Faktisk kostnad kan variera beroende på egen förbrukning och/ eller eget val av leverantör av till exempel hemförsäkringsbolag. Föreningen har tecknat avtal med ComHem (fiber, 1000/1000, 500-1000 Mbit/s) och kostnaden förväntas uppgå till 180 kronor per månad. Varmvattenförbrukningen debiteras respektive hushåll separat.

Typ
Bostadsrätt
Adress
Gustaf de Lavals väg 6, 2 tr
Område
Järla sjö
Kommun
Nacka
Pris
3 145 000 kr (eller högstbjudande)
Antal rum
2 rok
Boarea
48 kvm
Areakälla
Föreningens information
Avgift
2 800 kr/mån inkl värme, VA samt basutbud av basutbud av TV
Våning
3 av 4, hiss finns.
Tillträdesdatum
Februari 2018
Upplåtelseform
Bostadsratt
Lägenhetsnummer
SKV 1210
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Vattenburen via radiatorer
Ventilation
Till- och frånluft, FTX värmeåtervinning
Energideklaration
Är ej utförd

Kontakta oss

HitCounter
Kontakta mig för mer information Josefine Gunnarsson, reg fastighetsmäklare, 073-250 38 00, josefine@positionfast.se
Till toppen