Logotyp
Visa alla bilder

Borgbacken 2, 1 tr, Segeltorp, Huddinge

Här ges möjlighet att njuta av en fantastisk, 23 kvm stor, terrass med perfekt solläge under hela dagen. Här får stora sällskap plats kring matbordet och medan maten ligger på grillen kan ni njuta av en vacker utsikt mot grönska och natur. Terrassen är generös till ytan och löper längs hela lägenheten. Ett stort matbord får plats, en generös grillplats och gott om utrymme finns för solstolar. Är odling ett intresse så finns fantastiska möjligheter att låta de gröna fingrarna ta över. Picknickplatsen ligger dessutom på rekordkort avstånd, precis intill uteplatsen. Här kan den riktiga känslan och det finaste med huslivet upplevas - du kan promenera barfota i gräset direkt utanför dörren. Grönområdet är lugnt och stillsamt, och lägenheten upplevs ostörd. Fönster vetter från vardagsrummet och sovrummet ut mot terrassen och grönområdet. Lägenheten upplevs ljus och den stora terrassen skapar en naturlig förlängning av lägenheten vilket gör att den upplevs ännu rymligare. Planlösningen är väl genomtänkt, med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, samt med utgång mot terrassen från detta rum. Sovrummet ligger separat och erbjuder plats för en stor säng samt förvaring och garderob.

Boende i föreningen erbjuds tillgång till både relaxrum med bastu samt festlokal med pentry. På gården finns en härlig grillplats med grillstuga samt lekplats. Föreningens ekonomi är positiv, så pass att avgiften sänktes för några år sedan.

Lägenheten säljs till det accepterade priset.

1 895 000 kr 3 263 kr 2 rok 36.5 kvm

Om bostaden

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och matplatsen och härifrån leder vägen ut mot terrassen. Stora fönsterpartier, och utgången mot terrassen, gör att rummet upplevs ljust och luftigt. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande mediautrustning. Väggarna är målade i en trendig blågrå ton.

Kök och matplats

Köket och matplatsen ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. En generös arbetsbänk löper utmed ena väggen och kyl/frys är strategiskt gömda för att skapa mer yta. Skåpluckorna är vita och ovanför diskbänken sitter mosaik i svart. Integrerad diskmaskin, spishäll med fläkt, ugn samt micro finns. Matplasten rymmer matbord och stolar. Beroende på möblering, tycke och smak så får det plats ett bord för 4-6 personer här.

Sovrum

Sovrummet ligger separat med plats för en stor säng samt generösa förvaringslösningar samt garderob. Utsikt mot terrassen samt den grönskande naturen utanför.

Hall

Hallen erbjuder gott om förvaring i form av en stor garderob med skjutdörrar. Intill hallen ligger badrummet strategiskt placerat.

Badrum

Badrummet är helkaklat med små klinkerplattor i blått på golvet samt vita kakelplattor med matchande bård på väggen. Här finns dusch, handfat med kommod under och spegel ovanför, WC samt ytterligare förvaring i form av ett spegelskåp.

Terrass

Drömmer du om balkong eller terrass? Här får du en riktigt generös terrass som sträcker sig utmed hela lägenhetens sida, med gott om yta för såväl matplats, grillplats som socialt umgänge.

Föreningen

Brf Vakten nr 1, med fastighetsbeteckningen Vakten 16, är en äkta bostadsrättsförening belägen i Huddinge kommun. Föreningen registrerades 1995 och fastigheten bebyggdes 1996. Fastigheten är belägen på adresserna Borgbacken 2 till 8 och Vaktstigen 13 till 15 och omfattar två flerbostadshus med sammanlagt 77 bostadslägenheter samt en lokal. Den totala ytan omfattar 4 514 kvm, varav 4 184 kvm utgör bostadsyta och 330 kvm utgör lokalyta.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum) och den tekniska sköts av Stoft Fastighetsteknik AB. Avtal finns även med jourfirma som tillhandahåller en dygnet runt-service för fastighetsrelaterad assistans, serviceavtal gällande tvättstugorna, avtal med företag gällande snöröjning och gräsklippning samt avtal med företag som tillhandahåller översyn av hissarna.

Ekonomi: Avgiften planeras vara oförändrad de närmaste åren. För ett par år sedan sänktes avgiften med 5 %. Inget större underhåll planeras de närmaste åren.  Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Gemensamma utrymmen: Föreningen erbjuder ett relaxrum och bastu till föreningens medlemmar. Relaxen och bastun kan nyttjas fritt i mån av plats och betalas endast via köp av nyckel vid första nyttjandet (500 kr, varav 250 kr av dessa är deposition och betalas tillbaka vid flytt). Utöver det har föreningen en lokal som kan användas vid fest, dop, födelsedafsfirande eller liknande. Kostnaden för detta är endast 200 kr per tillfälle. I lokalen står normalt ett större bord där det ryms 10-15 personer. Möblering kan göras efter eget behov om så önskas. Lokalen erbjuder även ett pentry utrustat med diskmaksin, diskbänk och vatten, kyl, micro och förvaring. Föreningen erbjuder även en grillplats, där det finns en grillstuga som byggdes under 2016. Intill föreningens grillplats finns en lekplats för barnen. Föreningen är belägen i ett grönområde så här finns gott om möjligheter till lek i naturen. Vidare har föreningen två tvättstugor varav den ena på Borgbacken och den andra på Vaktstigen. På Borgbacken finns även ett grovtvättrum. Vidare finns även cykel- och barnvagnsförråd på bottenvåningen.

Uppvärmningen sker via fjärrvärme. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok (2 st), 2 rok (54 st) och 3 rok (21 st).

Föreningen är klassad som en äkta bostadsrättsförening. Organisationsnummer: 769600-8437.

Överlåtelseavgift

Föreningen har rätt att debitera köparen en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av det aktuella prisbasbeloppet (1 138 kr).

Pantsättningsavgift

Föreningen har rätt att debitera pantsättaren en avgift motsvarande 1 % av det aktuella prisbasbeloppet (455 kr/pant).

Antal lägenheter

77 st

Antal lokaler

1 st

Utförda renoveringar

Inget större underhåll planeras de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.
Utfört underhåll:
2018: Utförande av OVK.
2016: Ommålning av parkeringsplatser. Översyn av trappbelysning. Genomgång av tvättutrustning. Besiktning av sprickor i trapphus och eventuellt underhåll. Ommålning av lekplats. Restaurering av grillplats samt uppförande av grillstuga.
2015-16: Markering av parkeringsplatser. Besiktning av sprickor i trapphus.
2015: Utbyte av porttelefon. Polering av golv i trapphus och hiss.

Parkering

Det finns en parkeringsplats per lägenhet i antal, fördelat på garageplatser och utomhusplatser med motorvärme. Garageplatserna kostar 321 kr per månad och utomhusplatserna kostar 110 kr per månad. Kölista tillämpas, enligt styrelsens utsago är det ingen omfattande kötid.

TV och bredband

ComHem levererar TV och bredband till fastigheten. Grundutbudet av TV ingår in avgiften.

Närområdet

Allmänt

Segeltorp är en kommundel i Huddinge kommun, Stockholms län och en del av tätorten Stockholm. Segeltorp ligger på gränsen mot Stockholms kommun. Segeltorp gränsar i norr mot Långsjön. Segeltorp består till största delen av villor och radhus. Äldre bebyggelse blandas med nya områden med flerfamiljshus som växt fram på Skansberget och intill Smista allé. Huddinge präglas av en stark utveckling och befinner sig strax söder om Stockholm. Med över 100 000 invånare är Huddinge den största kommunen i länet efter Stockholms stad.

Kommunikation

Närmaste tunnelbanestation är Fruängen (cirka 5 minuter med buss). Huddinge C ligger endast 15 minuter med tåg från centrala Stockholm.

Närservice

Världens största IKEA-varuhus ligger i Kungens kurva i Huddinge. Kungens kurva Skärholmen är idag Skandinaviens största handelsplats med 20 miljoner besökare varje år. Ett levande och blandat näringsliv hittar du också i Länna intill Nynäsvägen i östra Huddinge. Inom området återfinns bland annat även Heron City med 18 biografer, restauranger, bowlinghall, shopping med mera. Segeltorpsskolan ligger vid Häradsvägen intill Segeltorps centrum.

Parkering

Generellt gäller att alla står gratis på Huddinge kommuns allmänna parkeringsplatser. Kommunen använder Parkeringsskivan (p-skivan) som tidmätare på tidsbegränsade parkeringar.

Övrigt om närområdet

Huddinge erbjuder stora möjligheter till naturupplevelser och friluftsaktiviteter. Gömmarens naturreservat ligger strax intill Segeltorp. Området är ett mycket välbesökt naturreservat mellan centrala Huddinge och Kungens kurva. Här finns möjlighet till ett rikt friluftsliv med aktiviteter som passar alla fyra årstiderna. Du kan njuta av leder och stigar som passar stavgång, skidåkning, löpning, ridning eller en helt vanlig promenad. Sol, bad och en stunds skön avkoppling vid sjön Gömmaren är ett välkänt sommarnöje för många Huddingebor. För den som vill vandra och söka en rofylld plats ger de 768 hektaren många olika spännande naturmiljöer att upptäcka. Känslan av storskog infinner sig på många härliga platser.

Flottsbro är ytterligare en plats att besöka. Området erbjuder bland annat en vintersportanläggning och ett friluftsområde. Anläggningen är mest känd för sin 100 meter höga skidbacke, en strandbad, en campingplats samt ett antal motionsspår och vandringsleder.

I universitetsområdet Flemingsberg rör sig cirka 20 000 studenter på Södertörns högskola, Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska Högskolan. Flemingsberg är också ett internationellt centrum för forskning som bedrivs på Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.

Driftskostnad

Försäkring 3698 kr
Hushållsel 3924 kr
Summa 7622 kr

Driftvärdet är baserat på säljarnas förbrukning samt deras val av leverantörer. Denna driftkostnad är baserat på ett hushåll med två personer. Elleverantör är i dagsläget Vattenfall och hemförsäkring är tecknat hos WaterCircles. Bredband tillkommer, vilket levereras av ComHem. I detta fall har säljarna valt en hastighet om 500/50 och betalar 350 kr i månaden för detta. Grundutbud av TV, också från ComHem, ingår i avgiften.

Typ
Bostadsrätt
Adress
Borgbacken 2, 1 tr
Område
Segeltorp
Kommun
Huddinge
Pris
1 895 000 kr (Accepterat pris)
Antal rum
2 rok
Boarea
36.5 kvm
Areakälla
Föreningens information
Avgift
3 263 kr/mån inkl VA, värme, källarförråd (ca 5 kvm), samt Brf-underhåll till exempel städning trapphus, klippning av gräs, plogning, sophämtning etc
Våning
1 av 4, hiss finns.
Tillträdesdatum
Enl. överenskommelse
Upplåtelseform
Bostadsratt
Lägenhetsnummer
1112
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1996
Fönster
3-glas
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Energideklaration
Är utförd 2009-03-15. Energiförbrukningen är 157 kWh/m².

Kontakta oss

HitCounter
Kontakta mig för mer information Josefine Gunnarsson, reg fastighetsmäklare, 073-250 38 00, josefine@positionfast.se
Till toppen